
Πράσινες, τραγανές και με όλα τα αρώματα και τις ουσίες της άγουρης ελιάς. Σε άλμη.

Οι κλασικές ώριμες μαύρες ελιές, απλά σε άρμη ή ξιδάτες, με τη συνταγή του πατέρα μου.
Καλλιέργεια αρωματικών και φαρμακευτικών φυτών, οσπρίων, ελιάς, Μελισσοκομία. ktsingan@gmail.com
Ωραίες που φαίνονται!!! Μηπως μπορείτε να μου πείτε τη συνταγή για να φτιάξω και εγώ ελιές; Εχω στον κήπο μου 3-4 δέντρα και κάθε χρόνο χαραμίζονται και πέφτουν κάτω.
ΑπάντησηΔιαγραφήΜάλλον πρέπει να φτιάξω κανονική ανάρτηση, αλλά θα σου απαντήσω σύντομα μια και μέχρι τον Νοέμβρη - Δεκέμβρη είναι αρκετός καιρός.
ΑπάντησηΔιαγραφήΛοιπόν αφού μαζέψεις τις ελίτσες σου και τις πλύνεις να φύγουν οι σκόνες, τις χαράζεις αν βιάζεσαι ή τις αφήνεις όπως είναι αν έχεις υπομονή.
Φτιάχνεις άλμη με 8-10% αλάτι χοντρό και τις βάζεις εκεί μέχρι να ξεπικρίσουν.
Οταν δεις ότι είναι οκ για τα γούστα σου, τις ξεπλένεις και τις τρως.
Αυτή είναι η βασική συνταγή. Υπάρχουν πολλές παραλλαγές και 'κόλπα΄.
Αυτά προσεχώς.