Αυτή τη φορά έψαξα και βρήκα παραδοσιακές συνταγές για ελιές. Βέβαια κατέληψα στη συνταγή της γιαγιάς Μαρίας. Στη περιοχή της Φθιώτιδας πολύ μεγάλη ζήτηση έχουν οι σταφιδάτες. Έγιναν τρομερές και (όπως μου είπανε) τρώγονται σαν στραγάλια.
Πράσινες, τραγανές και με όλα τα αρώματα και τις ουσίες της άγουρης ελιάς. Σε άλμη.
Οι κλασικές ώριμες μαύρες ελιές, απλά σε άρμη ή ξιδάτες, με τη συνταγή του πατέρα μου.
Ωραίες που φαίνονται!!! Μηπως μπορείτε να μου πείτε τη συνταγή για να φτιάξω και εγώ ελιές; Εχω στον κήπο μου 3-4 δέντρα και κάθε χρόνο χαραμίζονται και πέφτουν κάτω.
ΑπάντησηΔιαγραφήΜάλλον πρέπει να φτιάξω κανονική ανάρτηση, αλλά θα σου απαντήσω σύντομα μια και μέχρι τον Νοέμβρη - Δεκέμβρη είναι αρκετός καιρός.
ΑπάντησηΔιαγραφήΛοιπόν αφού μαζέψεις τις ελίτσες σου και τις πλύνεις να φύγουν οι σκόνες, τις χαράζεις αν βιάζεσαι ή τις αφήνεις όπως είναι αν έχεις υπομονή.
Φτιάχνεις άλμη με 8-10% αλάτι χοντρό και τις βάζεις εκεί μέχρι να ξεπικρίσουν.
Οταν δεις ότι είναι οκ για τα γούστα σου, τις ξεπλένεις και τις τρως.
Αυτή είναι η βασική συνταγή. Υπάρχουν πολλές παραλλαγές και 'κόλπα΄.
Αυτά προσεχώς.